Valkenheuvel 1 kampioen schoolschaken Utrechtse Heuvelrug!!

06-02-2019
Zaterdag 2 februari is het schoolschaakkampioenschap voor de Utrechtse Heuvelrug gespeeld. Er deden 14 teams mee van 8 scholen. Voor het 3de opeenvolgende jaar was de Dalton Nicolaasschool te Doorn bereid haar deuren te openen om dit evenement mogelijk te maken.
Onder leiding van 6 clubleden van SV Doorn-Driebergen is het weer een gezellig, sportief toernooi geweest. Per team deden er gemiddeld 5 kinderen mee, met begeleiders, docenten, ouders was het gezellig druk in het pop-up schaakcafé in de centrale hal .
Dalton Nicolaas had een grote uitdaging om de 1ste en 2de plaats van het afgelopen jaar te verdedigen. Beide teams zijn in poule A en B goed gestart. Met een 1ste plaats en 3de plaats naar de kruisfinales. Dan is er nog niets verloren. Dalton Nicolaas 1 heeft zich pas in de finale gewonnen gegeven en is 2de geworden. Valkenheuvel 1 is dit jaar de winnaar. De winnaar heeft zich geplaatst voor de regionale kampioenschappen in Amersfoort. Tijdens het toernooi heeft Valkenheuvel zich al gemeld om het toernooi in 2020 te organiseren in Driebergen.

Janton, super bedankt voor het begeleiden en alle hulp! Wat leuk om te zien dat het werken met het programma Chessity zoveel resultaat geeft!